Rotary Beroepsinformatie Avond

Donnerstag, 20. Januar 2022

Verslag

Al voor het 55ste jaar organiseren de Antwerpse Rotary clubs de beroepsinformatie avond voor de leerlingen van het laatste jaar van de humaniora. Onze club is al meerdere jaren zeer actief bezig met de organisatie van het event, voor en achter de schermen.

Dit jaar was het de beurt aan RC Antwerpen Wilrijk Terbeke om het voorzitterschap van de organisatie op zich te nemen. Niet minder dan 3000 leerlingen hebben ingeschreven om bij +/- 150 informanten meer informatie te vragen over 75 beroepen. Gezien covid ons niet toeliet om het event te organiseren in de gebouwen van de Universiteit Antwerpen, hebben we voor de 2de maal een online event georganiseerd. Een team van 6 mensen van Rotary en een 3 tal van de universiteit, zorgde voor de support bij mogelijke problemen op de universiteit zelf (waaronder Annemie en Eric) terwijl de informanten via Teams vragen konden beantwoorden. Johan was één van hen.

Voor elk van de beroepen hadden we 2 informanten voorzien, waarbij de ene de chat box bekeek, terwijl de andere kon ingaan op de vragen. Soms waren er tot 50 leerlingen tegelijkertijd in de meeting aanwezig, wat natuurlijk niet mogelijk is bij een vergadering waarbij de leerlingen plaats nemen aan een tafel zoals de andere jaren.

Alles is perfect verlopen. Het was opnieuw een groot succes, hoewel de organisatie hoopt dat volgend jaar de organisatie opnieuw kan plaatsvinden in de gebouwen van de universiteit.

Financieel

In een normaal jaar zonder covid, worden de informanten op het einde van de beroepsinformatie avond getrakteerd op een koud buffet. Omdat deze editie online gebeurde, heeft de commissie beslist om de deelnemende informanten een cadeaubon van FNAC voor 30 EUR op te sturen.Zoals elk jaar, wordt de totale factuur van het event gedeeld door het aantal clubs. 

  • Drukwerk:                               €    680,02
  • Jaarlijkse kost website:         €       65,87
  • FNAC-vouchers:                    € 4.290,00 (143 vouchers @ 30 EUR)
  • Totaal:                                    € 5.035,89


Op deze manier bedraagt de bijdrage voor onze club 419,66 EUR voor het werkjaar 2021-2022 (5.035,89 EUR / 12 deelnemende clubs). Volgend jaar zal Rotary Club Antwerpen Zuid het voorzitterschap van de commissie op zich nemen.

Meer Informatie